fbpx

Planirate zasad jagoda? Nudimo Vam uslugu i saradnju!

 

Uigran tim ljudi, kojima je gajenje jagoda osnovno zanimanje, a i ljubav i strast, spremna je da vam predloži rešenja oko zasada jagoda koji planirate. Tu smo da na osnovu vašeg plana ili zainteresovanosti, načinimo strategiju podizanja zasada jagoda kao i njegovu realizaciju. Realizacija se ne odnosi samo na planiranje i podizanje zasada već i na sam plasman, kao i mogućnost da se od ovog posla pristojno zaradi i uveća investirani novac.

Phone

(+381) 065/53-86-482

Email

proizvodnjajagoda@gmail.com

Office

Karadjordjeva 31, Smederevo

Hours

Ponedeljak – Subota
08 – 17h

Ko smo i čime se bavimo… I šta imamo Vama da ponudimo…

 

Bavimo se plantažnim uzgojem jagoda, na otvorenom polju i u plastenicima u sklopu našeg poljoprivrednog gazdinstva. Savremenom proizvodnjom jagoda bavimo se od 2011-e godine, u koju smo ušli kao laici,  iz nekih drugih branša… Proizvodnja je postala uspešna jer smo oko sebe vezali stručne i iskusne ljude u tom poslu, samim tim postavili dobru osnovu. Sve kasnije je bila nadogradnja svega toga. Kao firma, koja se zove: “grow berries”, a koja simbolizuje rast i stalni napredak, bavimo se: planiranjem i  podizanjem kompletnih savremenih zasada jagoda. Bavimo se i instaliranjem sistema za navodnjavanje, anti-frost stistema (zaštite od mraza) kao i podizanjem specijalizovanih plastenika za proizvodnju jagoda, snabdevanjem potrebnih repromaterijala, djubriva i sredstava za ishranu i zaštitu.

Ljude sa kojima saradjujemo ne gledamo kao klijente “za jedan dan ili posao” već o zasadima koje podižemo vodimo računa kroz savetodavnu pomoć i prenošenje iskustva, savetovanje oko ishrane sa stručnog aspekta na osnovu kvaliteta vode i zemlje, primene potrebne agrotehnike, kao i svih poslova oko održavanja zasada i same berbe. Pored toga svim kooperantima pružamo mogućnost zajedničkog nastupanja na tržište, ukrupnjavanja ponude, i plasman kroz već razradjene kanale distribucije. Ovakva saradnja se obavlja uspešno i iza nas govore kako podignuti zasadi, tako i naši već sada dugogodišnji prijatelji sa kojima radimo

Ako se pitate da li je ova proizvodnja za vas, sa kakvim se poteškoćama i izazovima možete susresti, kao i to kolika je potencijalna zarada, o svemu tome komžete pročitati na sajtu u sekciji “blog”. Realne tekstove, potkrepljenim evidencijama koje sprovodimo u svojoj proizvodnji već deset godina, kao i iskustva brojnih kooperanata i podignutih zasada širom zemlje.

Faze realizacije ovog posla/projekta: Planiranje zasada

Sve počinje od vaše ideje. Važno je da u skladu sa vašim resursima i planovima, dodjemo do idealne strategije i plana. Na osnovu toga predložimo rešenje za sam zasad. Svaka faza je od izuzeznog značaja, zato treba pristupiti svemu ozbiljno i profesionalno.

Podizanje zasada

Nakon načinjene strategije, uzradjenih analiza i prepremljenog zemljišta, u optimalnom roku za sadnju, kreće se u realizaciju zasada. Zasad se podiže na uzdignutim gredicama (bankovima) obloženi malč folijom i sa sistemom za navodnjavanje. Sade se idealno razvijene biljke, i nakon uspešne sadnje i dobrog prijema, ova faza se tu završava.

Održavanje zasada

Podizanje zasada je najvažnija faza u sklopu ovog posla, ali ne i jedina. Posao sada tek predstoji, jer uspeh je u direktnoj vezi sa uloženim trudom i negom zasada. Tu je najvažnija blagovremenost. Jagoda je voćna kultura sa najbržim stizanjem na rod, kao i vegetacijom. U tome i leži neophopdnost određenih znanja i iskustava kako bi se izbegle greške a zasad ostvario i doneo očekivani prihod.

Plasman

Podizanje zasada i sama investicija se naravno realizuje samom prodajom. Prodaja je nešto gde najveći broj ljudi greši prilikom podizanja svojih zasada, jer je skoro zanemaruju. Prilikom planiranja zasada jagoda ili bilo koje druge kulture, mora se krenuti od analize tržišta i obezbedjivanje plasmana. Jagoda ima visok stepen potrošnje na domaćem tržištu i ni jednom proizvodjaču nije problem prodati je, ali da bi ostvarili veći profit moramo razmišljati o ozbiljnijem plasmanu robe ka platežnijim tržištima, a njima ponuditi kvalitetan i zdrav proizvod, lepo upakovan i brendiran. Tu smo da saradjuemo i to ostvarujemo zajedno!

 

Kroz saradnju sa nama izbegavate mnogobrojne probleme koji su za početnike neminovnost i uzimate maksimalno od svog ulaganja.

Štedimo Vač novac

Dugogodišnjem iskustvom i veliki radom na terenu stekli smo iskustvo. To prenosimo ka svim saradnicima. Uz saradnju štedite godine samostalnog učenja na sopstvenim greškama, i ogroman gubitak novca i vremena.

Cena usluge

Cilj usluga na terenu nije naplaćivanje visokih cena i samim tim jednokratno ostvarivanje zarade, već zajedničko ukrupnjavanje ponude na tržištu i saradnja. Cena je izuzetno povoljna, i ogleda se kroz skup kvalitetnih i kompletnih poslova za vaš zasad, koji kao ulaganje vas svakako očekuje. Okvirana cena je oko 100 evra po aru. Jedini smo koji dajemo konkretne garancije na naš rad!

Samo ozbiljnim radom se ostvaruje planirana zarada

Informacije o visokoj profitabilnosti su tačne. Ali njih ostavruje ne baš svaki proizvođač. Razliku pravi jasno definisani poslovi i obaveze koje se izvršavaju uvek blagovremeno.

faze realizacije posla/projekta

Kako to funkciniše u praksi…

Podizanje zasada se vrši na vašem pripremljenom zemljištu, uz prethodno dostavljene analize zemlje i vode i uvida u vaše resurse, kako bi se na osnovu toga podigao zasad na najbolji mogući način. Druga faza je podizanje gredica- bankova na koje se polaže sistem za navodnjavanje i malč zaštitna folija. Treća faza je postavka sistema za fertigaciju, galvnog voda i ventila na svakom banku. Četvrta ujedno i poslednja faza je nakon obavljenog navodnjavanja – sadnja. Prilikom naše sadnje, dajemo garanciju na prijem svih biljaka, tj 100% prijem. Svaku biljku ukoliko dodje do sušenja, menjamo!

Planiranje zasada na osnovu raspoloživih resursa

Uvidom u vaše resurse, planiramo podizanje zasada na najefikasniji način, korišćenjem onoga što imamo na raspolaganju, a što nam je neophodno da bi se ostvario planirani prinos.

Definisanje ciljeva, i postavka zasada u skladu sa njima

U skladu sa načinom planirane prodaje jagoda, kao i tipa proizvodnje, planira se sortiment koji će se saditi.

Podizanje sistema za navodnjavanje, zasada i sadnja

Prema raspoloživoj količini vode, daljini izmedju samog zasada i izvora vode za navodnjavanje, nagiba itd. savetujemo ili montiramo za vas adekvatnu pumpu, fertigacioni sistem, dovodni i glavni vod.

Održavanje zasada, berba i plasman

Nakon podizanja zasada pružamo savetodavne usluge oko svih poslova koji se sprovode oko održavanja zasada, navodnjavanja, pravilne ishrane i zaštite. Ukoliko nas prevelika udaljenost ne deli i ako ste zainteresovani, zajedno nastupamo na tržištu sa realizacijom proizvedene robe.

Saradnja koju smo ostvarili sa firmom “grow berries” je veoma dobra, jako smo zadovoljni ostvarenim rezultatima, a najviše zahvaljujući savetodavnoj pomoći, jer smo ostvarili planirane prinose bez ikakvih problmea u plasteničkoj proizvodnji. Što se tiče ishrane, zaštite a i same proizvodnje jagoda uverili smo se da je poznajete do srži. Svaki savet je bio odličan i racionalan, pa smo proizveli fatastično ukusnu jagodu, sa prosečnim prinosom od 750grama po bokoru. Nadamo se i daljoj saradnji, od naše porodice imaćete uvek reči hvale i preporuke, jer smo prezadovljni dosadašnjim uspesima.

Srđan Rašić Vršac

Kao apsolutni početnici, nakon selidbe iz Beograda u Skelu, rešili smo da pokrenemo proizvodnju jagoda. Kontaktirali smo više osoba u vezi ovog posla ali smo odlučili da stupimo u saradnju sa Sladjanom, tj firmom “grow berries” koja nam je ponudila najkonkretnije i najpovoljnije uslove, tj savetodavnu podršku, podizanje celokupnog zasada, garancije i plasman. Malo je reći da nam je to bio najbolji korak koji smo mogli u startu da napravimo. Prvi zasad smo podigli u dvorištu sa 10.000 biljaka, i već u prvoj godini branja, ostvarili prinos od 10.400kg. Nismo imali potrebu da jagodu plasiramo Sladjanovim kupcima u Smederevu, već smo celokupni rod prodali kod kuće, zahvaljujući jagodama kojima su svi bili oduševljeni neverovatnom ukusu, mirisu i trajnosti. Nakon toga smo saradnju nastavili i podigli nov zasad na jednom hektaru. Planiramo stalnu saradnju, pre svega zahvaljujući uspešnoj ali pre svega prijateljkoj i nesebičnoj pomoći koju smo dobili.

Mihajlo Vasić, Lokacija: Skela/Obrenovac

Nazovite u vezi besplatnih konsultacija

Budite slobodni da nas kontaktirate u vezi bilo kog oblika moguće saradnje ili informacija koje su Vam potrebne.

Naša lokacija

Zasade podižemo na teritoriji Srbije na vašim parcelama, a moguće je i udruživanje na našoj zemlji, gde podižemo zasad za vas delimo resurse i vodimo zajedno računa o vašoj investiciji na lokcijama u Smederevu tj okolini.

“Proizvodnja jagoda za mene, predstavlja mnogo više od same proizvodnje. Osim porodice, ova proizvodnja je nešto što me je najviše inspirisalo i pokretalo u životu. Pravo je zadovoljstvo i izazov raditi nešto što volite, što vas ispunjava. Jagoda mi je pružila slobodu u mom životu, ne vezanost korporacijama i firmama, jedini šef je priroda kojoj se prilagođavam, koju poštujem i volim, koja nagrađuje moj rad i trud. “

—Autor sajta i vlasnik firme “Grow berries” Sladjan Djurdjević

zrele jagode

Budimo u kontaktu

Ostavite vaše podatke a mi ćemo vas obaveštavati os vim aktulnostima u proizvodnji jagoda, novim, intereasntim i korisnim tekstovima….